
زبان HTML چیست؟
زبان نشانهگذاری ابرمتنی یا اچ تی ام ال ، HTML یا HyperText Markup Language در کنار سیاساس هستهٔ فناوری ساخت صفحات وب هستند. اچتیامال زبان توصیف ساختار صفحههای وب است. HTML یک زبان برنامه نویسی نیست در واقع این HTML است که قسمت های مختلف سایت را از هم جدا می کند. اچ تی ام ال را نباید به عنوان زبانی برای صفحهآرایی یا نقاشی صفحات وب به کار برد. این وظیفه اکنون بر دوش فناوریهای دیگری همچون css است.
دستورالعملهای این زبان، برچسب (Tag) نام دارند که محتوای یک صفحهٔ وب با آنها، نشانهگذاری شده و بدینترتیب نحوهٔ نمایش آن صفحه برای مرورگرهای وب، توصیف میشود. زبان HTML خاصیت استاتیک دارید به این معنا که تنها زبان نمایش کاربر است و از طریق آن میتوان برنامه نویسی استاتیک وب سایت یا سمت کاربر را انجام داد.
هر یک از برچسبهای اچتیامال، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا میگذارند. مثلاً برچسبهایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچتیامال تعریف شدهاند. پسوند سندهای HTML معمولا .htm یا .html می باشد. آخرین ورژن موجود تا به امروز نسخه ی ۵ آن می باشد.
گفتنی است HTML شکلی از زبان دیگری بنام SGML است و World Wide Web Consortium آن را به عنوان استانداردی برای نشانهگذاری مستندات ابرمتنی برای عرضه در وب، تدوین کردهاست. می توان کدهای HTML را در Notepad نوشت و آنها را در Internet Explorer یا در Firefox اجرا کرد.
قبل از آموختن تگ های HTML با محیط آغازین آن آشنا شویم:
محیط HTML در ابتدا همانطور که در عکس زیر مشاهده می نمایید شامل <html> </html> ، <head> </head> و <body> </body> می باشد:
- تگ html مشخص کننده ی شروع و پایان یک سند Html به مرورگر وب است.بدین ترتیب که با <html> شروع شده و باقی کدها را نوشته و در پایان با <html/> سند Html را به پایان می رسانیم.
- تگ Head یا معادل فارسی تگ سرانداز! اولین تگ در بدنه تگ html می باشد که حاوی یک سری اطلاعات برای مرورگر و نیز جستجوگر های وب می باشد. اطلاعات این بخش در قسمت بدنه ی سند html ما نمایش داده نمی شود ولی اطلاعاتی همچون عنوان صفحه ، کلمات کلیدی ، استایل های خارجی و داخلی ، جاوا اسکریپت های خارجی و داخلی ، آیکون صفحه ، توضیحاتی راجع به سازنده و … را تعریف میکند که برای مرورگر و نیز ایندکس کردن توسط جستجوگرهای وب مانند گوگل و یاهو بسیار مهم است.تگ های مورد استفاده ی این بخش بصورت زیر است:<title>, <meta>, <link>, <script>, <style>در ادامه ی آموزش بصورت کامل این تگ ها را توضیح خواهیم داد.
-
تگ body متن و عکس و بطور کلی اطلاعاتی که قرار است در سند html ما به کاربران توسط مرورگرهای وب نمایش داده شود در این بخش نوشته خواهد شد.
این تگ بعد از تگ head قرار میگیرد و تمامی تگ های نمایشی در این بخش نوشته می شوند.
در اچتیامال سه نوع برچسب یا تپ وجود دارد:
1ـ تگهای یکه مانند <HR> که خط رسم میکند. تگ های یکه به دو صورت نوشته می شوند:
- حالت اول <hr>
- حالت دوم<hr/>
2ـ تگهایی که شروع و پایان دارند. مثل: <head></head>
3ـ تگهایی که دارای ویژگی میباشند. مثل:
<a href=”http://www.w3.org”>متن</a>
نکته: هر تگ HTML محتویات درون خود را تحت تاثير قرار می دهد . برای مثال تگ < b > برای توپر کردن ( bold ) نوشته به کار می رود و چنانچه متنی بين تگ باز و بسته < b > قرار بگيرد ، توپر می شود .
نکته : تگ های HTML نسبت به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس نيستند ، يعنی تگ های < b > با < B > برابر هستند .